fbpx

EMB test

Ons bloed bevat ontzettend veel informatie over onze gezondheid. Zo kunnen we uit ons bloed halen hoe het staat met eventuele tekorten van vitaminen en mineralen, maar ons bloed laat ook zien hoe het gesteld is met onder andere onze hormonen of stress en het kan een antwoord geven op mogelijke oorzaken van uiteenlopende (vage) klachten.

Een EMB test geeft een heel compleet beeld en deze bloedtest is uitgebreider dan de test die een huisarts afneemt. 

Wat is een EMB test?

Een EMB test staat voor energetisch morfologische bloedtest en deze test wordt afgenomen door middel van een vingerprik, waarbij er capillair bloed wordt afgenomen. In het onderzoek wat volgt wordt zowel met reguliere als complementaire bril naar het bloed en de anamnese gekeken. Het energetisch morfologische bloedonderzoek bekijkt enerzijds de bloedcellen (hematologie) en geeft anderzijds inzicht in tekorten en verstoringen op energetisch niveau. 

Bij welke klachten?

Een EMB test kan uitkomst bieden bij uiteenlopende klachten, zoals bijvoorbeeld spijsverteringsklachten, hoofdpijn, hormonale klachten, stressklachten, gewrichtsklachten, huidklachten, vermoeidheid of wanneer je niet lekker in je vel zit. Maar een EMB test kan ook prima worden ingezet als check-up wanneer je geeen klachten hebt en in de toekomst klachten wilt voorkomen.

Wat meet de test?

Met deze test krijg je inzicht in reguliere waarden zoals de bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen. Maar het kan ook verschillende tekorten, verstoringen en belastingen aan het licht brengen. Waarden die met dit onderzoek naar boven kunnen komen zijn onder andere:

 • Vitaminen- en mineralentekorten
 • Darm- en leververstoring
 • Vrije radicalen en toxiciteit
 • Virale en bacteriële belasting
 • Pancreasinsufficiëntie
 • Hormoonbalans

Maar ook reguliere waardes worden gemeten en geanalyseerd, zoals

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoblobine (Hb)
 • Hematocriet (Ht)

Slechts enkele druppels bloed verschaffen dus uitgebreide informatie over de conditie van je gehele systeem. 

EMB test

De EMB test kun je in de praktijk af laten nemen, maar je kunt ook thuis bloed afnemen. Je ontvangt hiervoor een uitgebreide instructie. De consults vinden dan online plaats.

De adviezen uit deze test hebben een holistische insteek. De waarden kunnen niet één-op-één worden vergeleken met een reguliere bloedtest. De EMB vervangt niet de diagnostiek en behandeling vanuit de reguliere zorg.  

Neem contact op

Heb je een vraag over de EMB test of over een ander onderwerp? Stuur mij een bericht!

14 + 1 =

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de praktijk en ontvang maandelijks tips en weetjes om jouw gezondheid te verbeteren.

Gelukt! Je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.