Een heerlijke en gezonde snack boordevol vitaminen en mineralen. En deze snack is ook nog eens goed voor je ogen door de hoeveel bètacaroteen die erin zit. Door de walnoot bevat deze snack ook gezonde vetten. Dit recept is glutenvrij en lactosevrij.
Wat heb je nodig (voor 6 brownies):
– 450 gram gekookte zoete aardappel (laat afkoelen voor gebruikt)
– 350 gram gekookte pompoen (laat afkoelen voor gebruik)
– 1 middelgrote banaan
– 80 gram boekweitmeel
– 1 vanillestokje
– 1 theelepel kaneel
– 5 eetlepels cacaopoeder
– 40 gram gehakte walnoot
Zo maak je het:
Doe alles in de blender, behalve de walnoten en mix totdat het een gladde massa is. Voeg daarna de walnoot toe en stort alles in een klein bakblik wat je hebt bedekt met bakpapier. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 1 uur. Check tussendoor met een sateprikker of deze er droog uitkomt.