fbpx

Deze kleurrijke soep zit boordevol vitamine C en calcium, is glutenvrij, vegetarisch, vegan en lactosevrij.

Dit heb je nodig voor 4 kommen soep:

  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • kokosvet om de uien en de knoflook te fruiten
  • 4 aardappelen (totaal ongeveer 400 gram)
  • een halve rode kool (ongeveer 750 gram)
  • 1,5 liter bouillon
  • verse tijm voor de garnering

Snijd de ui fijn en pers de teentjes knoflook uit. Verwarm het kokosvet in een grote pan en fruit hierin de uien en de knoflook tot de ui glazig is.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in grove stukken. De rode kool mag in wat kleinere stukken worden gesneden.

Als de uien en knoflook zijn gefruit voeg je de bouillon toe. Doe vervolgens de aardappelen en de rode kool in de pan en laat zachtjes koken totdat het gaar is.

Pureer vervolgens de soep, verdeel over de soepkommen en garneer met de verse tijm.

Eet smakelijk!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de praktijk en ontvang maandelijks tips en weetjes om jouw gezondheid te verbeteren.

Gelukt! Je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.