fbpx

Zomers ontbijtje met een combinatie van groente en fruit. Want hoewel rabarber vaak als fruit wordt gegeten is het eigenlijk een groente.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram rabarber
  • 150 gram aardbeien
  • 50 havermout
  • eetlepel lijnzaad
  • eetlepel zonnebloempitten
  • 300ml kokosmelk of andere plantaardige melk
  • theelepel kaneel
  • weckpot
  • Optioneel: 30 gram eiwitpoeder

Hoe maak je het?

Overnight oats maak je de avond van tevoren.

Schil de rabarber en snijd in grove stukken. Doe in een pan met een beetje water en kook de rabarber kort tot een moes. Laat de rabarber uitlekken en afkoelen. Doe de rabarber in een weckpot. Haal de kroontjes van de aarbeien, snijd ze in stukken en doe deze bij de rabarber in de weckpot. Voeg daaraan de havermout, lijnzaad en zonnebloempitten aan toe. Schenk de plantaardige melk erbij en voeg de kaneel toe. Roer even door en zet in de koelkast.

De volgende ochtend kun je de overnight oats koud of warm eten. Wat je zelf lekker vindt. Optioneel kun je er nog wat eiwitpoeder aan toevoegen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de praktijk en ontvang maandelijks tips en weetjes om jouw gezondheid te verbeteren.

Gelukt! Je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.