fbpx

Een simpel gerecht, maar ontzettend smaakvol en boordevol vitaminen, mineralen, vezels en stofjes om de cholesterolspiegels te verbeteren.

Dit recept is glutenvrij en lactosevrij.

Wat heb je nodig (voor 1 persoon):

– 50 gram ongekookte zwarte rijst

– 150 gram kippendijfilet

– 1/2 courgette

– 1/2 paksoi

– 1 duim gember

– 1 klein teentje knoflook

– optioneel kruiden voor de kip (ik gebruik kerrie, kurkuma en een beetje paprikapoeder)

– scheutje olijfolie

Zo maak je het:

Kook de rijst volgens de verpakking. Let op: zwarte rijst heeft langer nodig dan zilvervliesrijst of witte rijst, dus houd hier rekening mee. Was en snijd de courgette in blokjes en de paksoi in reepjes. Schil de gember en rasp deze fijn. Pers de knoflook. Snijd de kippendijfilet in blokjes en marineer naar wens met wat olie en kruiden.

Doe de olie in de pan. Bak hierin de kippendijfilet totdat deze gaar is. Doe in een andere pan ook wat olie en fruit hierin de knoflook met de gember en voeg de courgette en een minuut of 2 later de paksoi toe. Bak kort tot alles gaar is.

Gier de rijst af en meng met de groenten. Leg de kippendijfilet hier bovenop. Voeg naar smaak nog eventueel peper en zout toe.

TIP: maak een vegetarische variant door de kip te vervangen door peulvruchten zoals zwarte bonen of kikkererwten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de praktijk en ontvang maandelijks tips en weetjes om jouw gezondheid te verbeteren.

Gelukt! Je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.