fbpx

Dit ontbijt zit boordevol vitamine C en ijzer. En vitamine C zorgt ook voor een betere opname van ijzer, dus een mooie combi. En daarnaast bevat dit ontbijtje ook nog eens lekker veel vezels, dus ook de darmen worden hier blij van.

Wat heb je nodig?

  • 1 grote rode biet (ongekookt), geraspt
  • 120 gram aardbeien
  • 50 havermout
  • eetlepel lijnzaad
  • eetlepel zonnebloempitten
  • 300ml kokosmelk of andere plantaardige melk
  • theelepel kaneel
  • weckpot
  • Optioneel: 30 gram eiwitpoeder

Hoe maak je het?

Overnight oats maak je de avond van tevoren.

Je raspt de biet en je snijdt de aardbeien in stukjes en dit doe je in een weckpot. Voeg daaraan de havermout, lijnzaad en zonnebloempitten toe. Schenk de plantaardige melk erbij en voeg de kaneel toe. Roer even door en zet in de koelkast.

De volgende ochtend kun je dit ontbijtje koud eten, maar je kan het ook nog opwarmen in een pannetje. Voeg eventueel wat water toe om te voorkomen dat je ontbijtje aan gaat branden. Optioneel kun je er nog wat eiwitpoeder aan toevoegen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de praktijk en ontvang maandelijks tips en weetjes om jouw gezondheid te verbeteren.

Gelukt! Je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.