Een heerlijk gerecht, rijk aan vezels en eiwitten door de kip. Courgette bevat ook nog eens aardig wat vitamine A en C en de mineralen kalium, magnesium, mangaan, ijzer en fosfor. Voeg je ook nog avocado toe, dan heb je ook gelijk wat goede vetten te pakken.
Wat heb je nodig (voor 1 persoon):
– 1 middelgrote courgette
– 50 gram glutenvrije pasta (ongekookt gewicht)
– handje verse basilicum
– 1 kipfilet
– peper en zout naar smaak
– olijfolie om in te bakken
– optioneel: 1 avocado
Zo maak je het:
Maak met een spirelli sliertjes van de courgette, snijd de basilicum fijn en snijd de kip in blokjes. Kook de pasta, bak de kipfilet in de olijfolie en bak de courgette even kort mee. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de basilicum.
Optioneel kun je nog een avocado pureren en door de gekookte pasta roeren als een saus.