fbpx

Een glutenvrije en lactosevrije pannenkoek waarvoor je maar een paar ingrediënten nodig hebt en die je zowel zoet als hartig kan beleggen. De pannenkoek maak je in no-time en is heerlijk als ontbijt of als lunch.

Wat heb je nodig (voor 1 persoon):

– 20 gram boekweitmeel

– 15 gram vegan eiwitpoeder (wil je geen lactosevrije variant, dan kun je ook gewoon eiwitpoeder gebruiken)

– 1 ei

– 100 ml water

– scheutje olijfolie om in te bakken

Zo maak je het:

Mix het boekweitmeel, het eiwitpoeder, het ei en het water door elkaar. Doe wat olijfolie in de pan en bak op middelmatig vuur de pannenkoek.

Je kan de pannenkoeken beleggen met bijvoorbeeld wat ham, maar ook Griekse yoghurt met wat fruit is heerlijk. Wil je het gerecht lactosevrij houden, kies dan voor een lactosevrije yoghurt of alleen wat fruit met bijvoorbeeld wat agave siroop. Kortom: varieer lekker met verschillende toppings, zodat je elke keer weer een ander gerecht hebt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de praktijk en ontvang maandelijks tips en weetjes om jouw gezondheid te verbeteren.

Gelukt! Je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.