fbpx

Boekweit is ontzettend gezond en helemaal glutenvrij! Het is namelijk een pseudograan, wat betekent dat het op graan lijkt, maar dat het geen graan is. Het is namelijk een plant uit de duizendknoopfamilie. Boekweit bevat verder veel vezels en vitamine B1, B3 en B6, magnesium, kalium en fosfor. Het is voedzaam en licht verteerbaar. Echt een aanrader dus!

Deze salade is makkelijk te maken en je kan ‘m koud eten of lauwwarm. Als lunch of als avondeten.

Ingrediënten:

Ik gebruikte voor deze salade de volgende ingrediënten:

  • 40 gram boekweit (ongekookt gewicht)
  • 120 gram wortelen
  • 100 gram snijbonen
  • 130 gram zwarte bonen (uit blik)
  • 40 gram feta light
  • koriander
  • peper en zout naar smaak toevoegen
  • eventueel wat citroensap er overheen sprenkelen

Bereiding:

Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de groente en kook de groente (je kan ook de wortelen rauw toevoegen), laat de bonen uitlekken. Gooi alles bij elkaar en genieten maar. Super simpel, snel en oh zo makkelijk deze salade.

Je kan zelf experimenteren met verschillende soorten groenten en kruiden, je kan eventueel nog kip toevoegen of wat nootjes. Kortom: probeer lekker te variëren met deze boekweitsalade.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de praktijk en ontvang maandelijks tips en weetjes om jouw gezondheid te verbeteren.

Gelukt! Je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.