Winterweer vraagt om een lekker verwarmend soepje. Dit is zo’n soepje. Supergezond doordat pastinaak veel mineralen bevat zoals kalium, mangaan, magnesium, fosfor, zink en ijzer. Daarnaast zitten er in pastinaak ook nog eens veel vitaminen, vezels en eiwitten. En door de gember geeft dit soepje ook nog eens een extra boost aan jouw weerstand.
Ingrediënten
Voor 1 persoon gebruik ik de volgende ingrediënten:
– 500 gram pastinaak
– 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder en een snufje cayennepeper (optioneel) voor de marinade
– gember, knoflook en olijfolie
– dragon
– bouillon
Bereiding
Schil de pastinaak en snijd in stukken. Marineer vervolgens met de olijfolie en de kruiden. Rooster in de oven op 180 graden totdat de pastinaak zacht is. Fruit een klein teentje knoflook en een kleine ‘duim’ gember in de olijfolie en doe hier de geroosterde pastinaak bij. Voeg bouillon toe, zodat alles net onder staat. Kook nog even kort. Pureer de soep, schep in een kom en garneer met nog wat dragon.