Deze quiche zonder deeg is koolhydraatarm en bevat lekker veel groenten. Je kunt de quiche koud eten, lauw of gewoon lekker warm natuurlijk. Tip: neem deze quiche mee naar je werk als lunch of voor onderweg.
Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:
- 2 winterwortels
- 1 courgette
- 1 stronk broccoli (ongeveer 500 gram)
- een rode ui
- een teentje knoflook
- 5 eieren
- scheutje melk
- kokosolie om in te bakken
- tijm of oregano
- vegan geraspte kaas of geitenkaas
- peper en zout (zeezout of Himalaya zout)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil en snijd de winterwortels en kook deze even kort voor. Dit doe je ook met de broccoli. Snijd de courgette in stukjes. Pers de knoflook en snijd de ui in kleine stukjes. Doe in een pan een beetje kokosolie en laat op laag vuur de knoflook en de ui fruiten. Vervolgens laat je dit afkoelen.
Vet een ovenschaal in met een beetje kokosolie en verdeel hierover de verschillende soorten groenten. Klutst de eieren en meng hierdoorheen de afgekoelde ui en de knoflook. Voeg naar smaak peper en zeezout toe en voeg een scheutje melk toe. Roer door en schenk dit mengsel over de groenten.
Strooi wat vegan kaas of geitenkaas over het geheel en laat in de oven ongeveer 40 minuten garen. Check tussendoor even hoe het ervoor staat.
Haal uit de oven en strooi er naar smaak wat verse kruiden overheen, zoals tijm of oregano. Of allebei natuurlijk!