Witte rijst is best populair, maar wel het minst voedzame van alle rijstsoorten, doordat het vliesje is afgeslepen. Gebruik daarom liever zilvervliesrijst. Deze rijst bevat namelijk nog wel het vliesje, waardoor het meer vitamine B, E, mineralen en vezels bevat. Ook rode en zwarte rijst is erg voedzaam en ook leuk om mee te variëren als je een keer een ander kleurtje wilt voor je salade.
Het recept is voor 2 personen, maar je kan natuurlijk ook de salade voor 1 persoon maken, zodat je ook voor de volgende dag nog een portie hebt
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
– 130 gram zilvervliesrijst (ongekookt gewicht)
– 1 komkommer
– 1 pakje feta (200 gram)
– 1 groot blik zwarte bonen (uitlekgewicht 265 gram)
– potje zwarte olijven in plakjes (uitlekgewicht 130 gram)
– 1 potje kappertjes (uitlekgewicht 60 gram)
– handje verse munt
– peper, zout en olijfolie extra vierge
Zo maak je het:
Kook de rijst en spoel deze af met koud water. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Snijd de feta in blokjes en laat de olijven en kappertjes uitlekken in een zeef. Spoel de zwarte bonen af met koud water en laat deze ook uitlekken. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar (zonder de munt) en voeg een scheutje olijfolie toe.
Breng op smaak met peper en zout en garneer met de verse munt.