Aardappelen zijn behoorlijk veelzijdig en goed te gebruiken in een salade. Voordeel van koude, gare aardappelen is bovendien dat ze de bloedsuikerspiegel niet heel erg snel laten stijgen en dat ze zorgen voor een gunstige zuurgraad in de darmen.
Deze salade is ontzettend makkelijk te maken en lekker als lunch of als avondeten.
Ingrediënten:
Ik gebruikte voor deze salade de volgende ingrediënten:
- 300 gram aardappelen (ongekookt gewicht)
- 2 stuks prei
- handje tijm
- olijfolie extra vierge
- peper en zout naar smaak toevoegen
- eventueel wat citroensap er overheen sprenkelen
Bereiding:
Kook de aardappelen totdat deze gaar zijn en laat ze afkoelen. Snijd de prei in reepjes en fruit deze vervolgens. Laat ook de prei afkoelen. Mix vervolgens de afgekoelde aardappelen en de afgekoelde prei door elkaar. Voeg wat tijm toe en besprenkel de salade met olijfolie en voed naar smaak peper en zout toe.